SKŁADNIKI
otręby orkiszowe* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne otręby orkiszowe powstają podczas procesu przemiału orkiszu na grys orkiszowy. W skład otrąb wchodzi głównie zewnętrzna, najbardziej wartościowa warstwa ziarna. Otręby są doskonałym źródłem błonnika. Doskonale smakują z przetworami mlecznymi. Mogą stanowić dodatek do musli, płatków, zup, sałatek i sosów. Polecamy również wykorzystanie otrąb w domowych wypiekach i potrawach mącznych. Otręby przed spożyciem zalecamy poddać krótkotrwałej obróbce cieplnej.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1622 kJ / 384 kcal
Tłuszcz - 2,4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
Węglowodany - 70 g, w tym cukry - 6,8 g
Błonnik - 11 g
Białko - 15 g
Sól - 0,02 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne, orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Czy jesteś pewien, że chcesz zgłosić ten komentarz?
Zgłoszenie wysłane
Twój komentarz został wysłany i będzie widoczny po zatwierdzeniu przez moderatora.
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twój komentarz został dodany i będzie widoczny jak tylko zatwierdzi go moderator.
Twoja recenzja nie może być wysłana
-
Ilość w opakowaniu zbiorczym6
-
Żywność EkologicznaTAK
-
Odpowiednie dla weganTAK
-
ean135907814665928
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się