Nasiona na kiełki

Andante - mix nasion na kiełki GEO, certyfikowane, 400g, Bavicchi (ZMI0408)

Starannie dobrana mieszanka nasion fasolki Mung, rzodkiewki i lucerny.
Mix zapewnia jednorodny wzrost pędów! Możesz delektować się trzema różnymi smakami oraz dostarczyć swojemu organizmowi zróżnicowanych składników odżywczych. Ekonomiczne opakowanie, starczy na wiele kiełkowań!

More details

ZMI0408

29,99 zł

Cena jednostkowa: 74,98 zł za kg

- +

Porównaj!

 
Nasza opinia i skład:

Andante - ekologiczne, certyfikowane nasiona na kiełki GEO, mieszanka - 400g, Bavicchi

Starannie dobrana mieszanka nasion fasolki Mung, rzodkiewki i lucerny. 

Mix zapewnia jednorodny wzrost pędów! W krótkim czasie możesz delektować się trzema różnymi smakami oraz dostarczyć swojemu organizmowi zróżnicowanych składników ożywczych. Andante to:

  • ogromna zawartość witamin i minerałów fasoli Mung (znanej również jako zielona soja),
  • wysoka zawartość enzymów lucerny (alfa-alfa)
  • wyrazisty smak rzodkiewki.

Andante to doskonały pomysł nie tylko na smaczną, ale i bajecznie kolorową sałatkę!
Można nią uatrakcyjnić wiele dań, niezależnie od pory roku.

DUŻE, EKONOMICZNE OPAKOWANIE! 
Starczy na wiele kiełkowań i pozwoli długo się cieszyć smakiem świeżych kiełków! 

Dlaczego warto jeść kiełki?

Kiełki to rośliny w najwcześniejszej fazie rozwoju. Każde nasionko zawiera skumulowane składniki odżywcze, niezbędne do wytworzenia 
pierwszych pędów rośliny: witaminy, enzymy, składniki mineralne, cenne białka, tłuszcze oraz błonnik. Zasłużenie więc kiełki są nazywane
bombą witaminową

Przy tym zawarte w nich cenne są bardzo dobrze przyswajalne dla naszego organizmu.

Stanowią tzw. żywność funkcjonalną, która pozwala uzupełnić niedobory składników mineralnych i witamin, wspomaga funkcjonowanie układu odpornościowego, wykazuje działanie antynowotworowe oraz zmniejsza ryzyko zachorowań na choroby cywilizacyjne.

Dlaczego warto samodzielnie hodować kiełki?


Warto pamiętać, że najwięcej składników odżywczych, enzymów, witamin i minerałów, mają świeżo zebrane kiełki.
W sklepach można kupić rozwinięte już z nasionek pędy młodych roślin, jednak takie rozwiązanie ma kilka wad:

  • gotowe kiełki zawierają mniej wartości odżywczych, niż te z uprawy domowej - ich hodowla przebiega w halach, gdzie dostęp do światła jest ograniczony, a w transporcie, podczas magazynowania i przechowywania (nie zawsze w sklepowej lodówce) są narażone na dalsze ubytki wartościowych składników,
  • kiełki trzeba szybko spożyć - mogą zacząć pleśnieć lub więdną, szybciej tracą wartości odżywcze,
  • plastikowe opakowanie - nie zapewnia dostępu powietrza, co sprzyja rozwojowi pleśni, nie mówiąc już o tym, że zwiększa ilość produkowanych przez nas plastikowych śmieci...
  • wysoka cena - częste kupowanie gotowych kiełków to spory wydatek, zdecydowanie mniej zapłacimy za nasiona.

Samodzielna uprawa kiełków nie jest trudna ani pracochłonna. W dodatku jest dostępna przez cały rok.
Daje gwarancję, że spożywane przez nas kiełki są świeże i pełnowartościowe!
Różnorodność dostępnych nasion sprawia, że możemy próbować różnych kiełków i szukać swoich ulubionych smaków.


Jeśli chcesz wprowadzić do swojej diety więcej warzyw i mieć pewność, że nie są "pryskane",
uprawiaj swoje własne kiełki z dobrej jakości, certyfikowanych nasion.

 

Więcej wiadomości na temat hodowli kiełków znajdziesz w naszym artykule:
 Dlaczego warto jeść EKO kiełki?

 

Czym wyróżniają się kiełki Bavicchi?

Nasiona kiełków można kupić bez problemu, ale nie zawsze mamy pewność, z jakiego źródła pochodzą i jak zostały pozyskane. Organiczne nasiona na kiełki GEO firmy Bavicchi są pozyskiwane z upraw przyjaznych środowisku, w których nie stosuje się chemicznych środków ochrony i nawozów sztucznych.
Ich jakość jest poddawana kontroli i potwierdzona certyfikatem.

Jak wysiewać

Namocz nasiona na 10 godzin i usuń połamane. Dobrze wypłucz je pod wodą i umieść na kiełkownicy uwzględniając, że nasiona zwiększą swoją objętość
4-krotnie. Upewnij się, że są równomiernie rozłożone. 

Podlewaj dość obficie 2-3 razy dziennie.

Przed spożyciem kiełki należy umyć. 

Mogą być przechowywane w lodówce przez 1-2 tygodnie.

Smacznego!

 

Termin przydatności do wysiewu: 3 lata

Waga opakowania: 400g

Śluzowaty: Nie

Temperatura: 21

Wstępne kiełkowanie: po 3-5 dniach

Ilość nasion na plastikową tacę kiełkownicy Geo: 20g

Ilość nasion na tacę Geo Terra di Siena: 10g

Ilość nasion na słoik Geo Jar: 40g

 

Kiełki GEO to zdrowe żywienie dostępne dla każdego
niezależnie od pory roku!

 
Cechy/certyfikaty/inne
Ilość w kartonie9
Żywność EkologicznaTAK

Napisz opinię

Andante - mix nasion na kiełki GEO, certyfikowane, 400g, Bavicchi (ZMI0408)

Starannie dobrana mieszanka nasion fasolki Mung, rzodkiewki i lucerny.
Mix zapewnia jednorodny wzrost pędów! Możesz delektować się trzema różnymi smakami oraz dostarczyć swojemu organizmowi zróżnicowanych składników odżywczych. Ekonomiczne opakowanie, starczy na wiele kiełkowań!

Napisz opinię

 
Opinie(2)
2021-03-04
Ela K.

Dobrze kiełkuje, nawet po rocznym przechowywaniu. Ciekawy smak ze względu na obecność fasoli. Średnio intensywnie rośnie - nazwa mówi za siebie :)

  • Czy ten komentarz był dla Ciebie użyteczny?
  • (0) (0)
2021-02-25
Ela Maniakowska

Smaczne i szybkie kiełki w hurtowym opakowaniu!

  • Czy ten komentarz był dla Ciebie użyteczny?
  • (0) (0)

Produkty powiązane, warto zainteresować się także:

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Brak produktów

To be determined Przesyłka (domyślna 1)
0,00 zł Podatek
0,00 zł Razem:

Podane ceny są cenami brutto

Realizuj Zamówienie