Tabliczka wytworzona z masła kakaowego oraz nektaru z kwiatu palmy kokosowej i migdałów to wegańska odpowiedź na białe słodkości dostępne na rynku. Słodycz kremowej tabliczki w połączeniu z chrupkością pistacji oraz słoną nutą, na pewno wielu osobom przypadnie do gustu.
Tabliczka Biała to wersja białej czekolady w wegańskiej odsłonie. Jej kolor wynika z powodu użytego cukru z kwiatu palmy kokosowej który nadaje jej lekko brązowego koloru (w przeciwieństwie do komercyjnych białych czekolad słodzonych zwykłym cukrem białym).
Aby produkt nazwać 'białą czekoladą' powinien zawierać min. 14% suchej masy mlecznej odzwierzęcej. Cocoa mając w ofercie wyłącznie produkty wegańskie, masę mleczną zastąpili migdałami i sproszkowanym mleczkiem kokosowym. Z tego powodu produkt nazwano Białą tabliczką.
SKŁADNIKI
cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*, migdały*, pistacje* 12%, sproszkowane mleczko kokosowe*, sól himalajska <1%, wanillia Bourbon* (*certyfikowany składnik ekologiczny) zawartość masy kakaowej min. 36%
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 2539 kJ / 611 kcal
Tłuszcz: 46,0 g;
w tym kwasy nasycone: 22,0 g;
Węglowodany: 40,0 g;
w tym cukry: 40,0 g;
Błonnik: 3,0 g
Białko: 9,0 g;
Sól: 0,4 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
-
VeganTAK
-
Ilość w opakowaniu zbiorczym10
-
Żywność EkologicznaTAK
-
ean135902565210250
Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Musisz być zalogowany aby móc dodawać komentarze
Zaloguj się