Wyciągi olejowe

Olej Rycynowy naturalny 100% 250 ml, ESENT

Olej Rycynowy - to gęsta ciecz, bezbarwna lub jasnożółta - produkt roślinny, otrzymywany z nasion byliny (rącznika pospolitego) przez tłoczenie oleju na zimno i wygotowywanie z wodą. W pięknej, profesjonalnej butelce.

More details

890

19,99 zł

Cena jednostkowa: 79,96 zł za litr
Uwaga: Ostatnia sztuka!

- +

Porównaj!

 
Opis produktu

Olej Rycynowy - to gęsta ciecz, bezbarwna lub jasnożółta - produkt roślinny, otrzymywany z nasion byliny (rącznika pospolitego) przez tłoczenie oleju na zimno i wygotowywanie z wodą.

 

Działanie:

Olej jest powszechnie stosowany w kosmetyce i dermatologii. Przede wszystkim przy pielęgnacji włosów i paznokci. Wzmacnia włosy, poprawia ich kondycję i strukturę. Zapobiega wypadaniu osłabionych włosów, zwiększa gęstość, nadaje blask oraz ułatwia rozczesywanie. Pomaga w odbudowie łamliwych i wypadających brwi i rzęs. Świetnie wpływa na kondycję paznokci i naskórka wokół nich.

 

Stosowanie:

Olej należy nanieść na włosy i skórę głowy , po czym dokładnie go rozprowadzić, następnie okryć włosy ręcznikiem (czepkiem) i pozostawić na ok 2-3 godziny, po czym umyć delikatnym szamponem. Olej działa doskonale tak na końcówki włosów jak i cebulki.

Przy stosowaniu na paznokcie, znakomitym pomysłem jest stworzenie roztworu z kilkoma kroplami soku z cytryny , który należy wmasować w paznokcie , również na okres 2-3 godzin, po czym dokładnie umyć ręce !

 

Informacje chemiczne

Głównym (ok. 80%) składnikiem oleju rycynowego jest gliceryd 18-węglowego kwasu rycynolowego. W jego składzie znajdują się również mniejsze ilości glicerydów kwasów oleinowego, linolowego i innych.


Olej pochodzi z UK, jest dopuszczony do sprzedaży na terenie EU i USA.
Rozlewany jest w atmosferze gazu obojętnego.

 
Cechy/certyfikaty/inne
Produkt NaturalnyTAK
Zapach NaturalnyTAK
Łagodne składniki myjąceTAK

Napisz opinię

Olej Rycynowy naturalny 100% 250 ml, ESENT

Olej Rycynowy - to gęsta ciecz, bezbarwna lub jasnożółta - produkt roślinny, otrzymywany z nasion byliny (rącznika pospolitego) przez tłoczenie oleju na zimno i wygotowywanie z wodą. W pięknej, profesjonalnej butelce.

Napisz opinię

 
Opinie(1)
2016-03-05
Idealny produkt :-)

Olej rycynowy stosuję na brwi i rzęsy. Po krótkim czasie zauważyłam, że moje rzęsy stały się zagęszczone i dłuższe. Brwi natomiast są pogrubione i ciemniejsze. Świetny produkt za niską cenę :-)

  • Czy ten komentarz był dla Ciebie użyteczny?
  • (0) (0)

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Brak produktów

To be determined Przesyłka (domyślna 1)
0,00 zł Podatek
0,00 zł Razem:

Podane ceny są cenami brutto

Realizuj Zamówienie