Do słodzenia

INULINA BIO, 250 g, BIO PLANET

Inulina pozyskana jest wyłącznie z ekologicznej agawy. Jest naturalnym węglowodanem, posiada właściwości prebiotyczne. Inulinę proponujemy jako dodatek do fermentowanych produktów mlecznych, wypieków (poprawia strukturę ciast) oraz zagęszczania (zamiast mąki). 

More details

en
Nowość!

19,79 zł

Cena jednostkowa: 79,16 zł za kg

- +

Porównaj!

 
Opis produktu

SKŁADNIKI

inulina* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS

Inulina pozyskana jest wyłącznie z ekologicznej agawy (Blue Agave Tequilana Webber). Jest naturalnym węglowodanem, posiada właściwości prebiotyczne. Inulinę proponujemy jako dodatek do fermentowanych produktów mlecznych, wypieków (poprawia strukturę ciast) oraz zagęszczania (zamiast mąki). Można ją również spożywać po uprzednim rozpuszczeniu w ciepłej wodzie.

Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 848 kJ / 210 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 8 g
w tym cukry - 8 g
Błonnik - 89 g
Białko - 0 g
Sól - 0,5 g

INFORMACJA ALERGENNA

Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Napisz opinię

INULINA BIO, 250 g, BIO PLANET

Inulina pozyskana jest wyłącznie z ekologicznej agawy. Jest naturalnym węglowodanem, posiada właściwości prebiotyczne. Inulinę proponujemy jako dodatek do fermentowanych produktów mlecznych, wypieków (poprawia strukturę ciast) oraz zagęszczania (zamiast mąki). 

Napisz opinię

 
Opinie(0)

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

28 innych produktów w tej samej kategorii:

Brak produktów

To be determined Przesyłka (domyślna 1)
0,00 zł Podatek
0,00 zł Razem:

Podane ceny są cenami brutto

Realizuj Zamówienie