Ekologiczne przetwory, dżemy, marynaty

Ekologiczne maślaki marynowane, 300 g, Runoland

Posmakuj polskich marynat z certyfikatem ekologicznym!

Ekologiczne maślaki marynowane Runoland pochodzą z nieskażonych terenów w Borach Dolnośląskich. W przetworach wykorzystywane są wyłącznie wyselekcjonowane grzyby najwyższej jakości, zbierane w lasach, w których przez co najmniej 3 lata nie były stosowane żadne środki chemiczne.

Wszystkie grzyby, przyprawy i dodatki pozyskiwane są jedynie od sprawdzonych i certyfikowanych ekologicznie dostawców. Dzięki temu mamy pewność, że przetwory Runoland są w pełni naturalne i zdrowe.

Masa netto: 180 g

More details

13,59 zł

Cena jednostkowa: 45,25 zł za kg

Najniższa cena w ciągu 30 dni przed aktualną promocją:

Wyświetl historię cen produktu

Historia cen produktu

Ekologiczne maślaki marynowane, 300 g, Runoland

Najniższa cena produktu z dnia

Najniższa cena w ciągu 30 dni przed aktualną promocją:

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni

Uwaga: Ostatnia sztuka!

- +

Porównaj!

 
Nasza opinia i skład:

Ekologiczne maślaki marynowane Runoland

Ekologiczne maślaki marynowane firmy Runoland to doskonałej jakości grzyby, które zostały zebrane wyłącznie w polskich lasach. Produkt nie zawiera żadnych konserwantów, polepszaczy, barwników czy aromatów.

Wszystkie użyte składniki: marchew, cebula, gorczyca dodatkowo poprawiają ich walory smakowe.

Ekologiczne maślaki marynowane bardzo przypominają większość spożywanych przez nas warzyw. Zależnie od gatunku zawierają 80–93% wody. Pozostałą część ich masy stanowią przede wszystkim białka.

Są także bogate w:

  • węglowodany,
  • enzymy,
  • sole mineralne,
  • wapń,
  • fosfor,
  • żelazo,
  • a także witaminy.

Zawierają witaminę A w postaci karotenu, znaczne ilości witamin B1 i B2. Badania wykazały, że wiele gatunków grzybów zawiera także związki antybiotyczne o cennych właściwościach bakteriobójczych. Bogatym ich źródłem okazał się właśnie maślak zwyczajny.

Ekologiczne maślaki marynowane marki RUNOLAND dostępne są w wersji Premium, przygotowanej z myślą o zaspokojeniu najbardziej wymagających smakoszy runa leśnego. 

Grzyby marynowane Runoland

Grzyby marynowane to tradycyjna potrawa polskich stołów.

Jej receptura pozwala na długotrwałe przechowywanie grzybów zdatnych do jedzenia. Jest to najlepszy sposób na zatrzymanie smaków i niezwykłych aromatów jesieni.

Już nasze babcie dobrze wiedziały, że aby zwiększyć trwałość żywności, należy ją w odpowiedni sposób zamarynować. Do najbardziej cenionych i popularnych grzybów marynowanych należą borowiki, podgrzybki, kurki i opieńki. I to właśnie te grzyby pozyskiwane są do marynat Runolandu tylko z ekologicznie czystych rejonów: z lasów w których przez co najmniej 3 lata nie były stosowane żadne środki chemiczne. Dzięki temu mamy pewność, że grzyby marynowane firmy RUNOLAND są w pełni naturalne i zdrowe.

Jakość produktów jest systematycznie kontrolowana przez jednostkę certyfikującą EKOGWARANCJA.

Runoland

Runoland to lokalny, polski producent przetworów. Działa od 1992 roku w Górze w województwie dolnośląskim.

  • W produktach Runolandu znajdują się tylko naturalne składniki. Przetwory nie zawierają barwników czy aromatów. Dzięki minimalnej obróbce termicznej żywność użyta w produkcji zachowuje jakość i bogactwo witamin.

  • Dostawcami surowców są sprawdzeni, lokalni rolnicy. Dodatkowo jakość składników i produktów jest sprawdzana w przyzakładowym laboratorium.

  • Wyróżnikiem produktów słodkich Runoland jest wysoka zawartość owoców.

  • Część produktów w ofercie Runolandu jest ekologicznych, co oznacza, że spełniają dodatkowe wysokie kryteria jakości i sposobu uprawy składników.

Od roku 2005 posiadamy corocznie odnawiany certyfikat ekologiczny. Zapewnia on, że kupowane u nas produkty pochodzą z upraw rolnictwa ekologicznego, co wpływa na ich wysoką jakość.

Jednostką certyfikującą naszą przetwórnie jest najstarsza jednostka zajmująca się ekologią w Polsce: Ekogwarancja.

Ekologia to nie moda, to styl życia, dbałość o zdrowie i o środowisko, to myślenie o przyszłości w sposób dojrzały i odpowiedzialny. Właśnie te rzeczy skłoniły firmę Runoland do rozpoczęcia w naszym zakładzie przetwórstwa ekologicznego.

 
Cechy/certyfikaty/inne
Żywność EkologicznaTAK
Oil Palm FreeTAK
EKOGWARANCJA PTRE - żywność ekologicznaTAK

Napisz opinię

Ekologiczne maślaki marynowane, 300 g, Runoland

Posmakuj polskich marynat z certyfikatem ekologicznym!

Ekologiczne maślaki marynowane Runoland pochodzą z nieskażonych terenów w Borach Dolnośląskich. W przetworach wykorzystywane są wyłącznie wyselekcjonowane grzyby najwyższej jakości, zbierane w lasach, w których przez co najmniej 3 lata nie były stosowane żadne środki chemiczne.

Wszystkie grzyby, przyprawy i dodatki pozyskiwane są jedynie od sprawdzonych i certyfikowanych ekologicznie dostawców. Dzięki temu mamy pewność, że przetwory Runoland są w pełni naturalne i zdrowe.

Masa netto: 180 g

Napisz opinię

 
Opinie(0)

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Produkty powiązane, warto zainteresować się także:

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Brak produktów

To be determined Przesyłka (domyślna 1)
0,00 zł Podatek
0,00 zł Razem:

Podane ceny są cenami brutto

Realizuj Zamówienie