Wyciągi olejowe

Olej z pestek malin 50 ml, nierafinowany, ESENT

Olej z pestek malin (Rubus Idaeus) - nierafinowany, niefiltrowany tłoczony na zimno. Jest silnym przeciwutleniaczem, stymuluje produkcje kolagenu i elastyny, ma silne właściwości przeciwzapalne, łagodzi skutki poparzeń słonecznych.

More details

24,89 zł

Cena jednostkowa: 497,80 zł za litr

- +

Porównaj!

 
Opis produktu

Olej z pestek malin 50 ml, nierafinowany, ESENT

Olej z pestek malin (Rubus Idaeus) - nierafinowany, niefiltrowany tłoczony na zimno. Jest silnym przeciwutleniaczem, stymuluje produkcje kolagenu i elastyny, ma silne właściwości przeciwzapalne, łagodzi skutki poparzeń słonecznych.

Działanie.

Dzięki wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych omega-3 (ALA) i omega-6 (LA), doskonale dba o kondycje bariery lipidowej naskórka, nawilża skórę, nadając jej pożądaną elastyczność, ogranicza produkcję melaniny w skórze , która jest odpowiedzialna za powstawanie przebarwień.

Witamina E zawarta w oleju w postaci alfa-tokoferolu i unikalnego gamma-tokoferolu , to najskuteczniejszy naturalny antyoksydant - redukuje niekorzystne procesy fotostarzenia skóry.

Kwas elagowy, zawarty w oleju, ma właściwości antyseptyczne i działa przeciwzapalnie.

Olej z pestek malin przyśpiesza gojenie ran, oparzeń ( w tym oparzeń słonecznych ). Dzięki swemu unikalnemu składowi, nie pozwala na zaczopowanie ujść gruczołów łojowych ( działanie przeciwzaskórnikowe), stymuluje wytwarzanie przez skórę kolagenu i elastyny ( działanie przeciwzmarszczkowe ).

Stosowanie.

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-99%.

Znakomicie sprawdzi się przy cerze suchej, ze skłonnościami do podrażnień , dojrzałej.

Olej ma właściwości filtra UV, ale nie zaleca się stosowania go jako samodzielny filtr UV ( ma niski współczynnik absorpcji ), natomiast świetnie sprawdzi się jako składnik serum nałożonego wieczorem na opalone części ciała.

Świetnie zregeneruje i zrewitalizuje skórę po kąpielach słonecznych , czy zabiegach woskowania.


Skład i informacje chemiczne.

Olej ma kolor ciemnozłoty do brunatnego , charakterystyczny , aczkolwiek delikatny owocowy aromat.

Informacje o pochodzeniu.

Wyprodukowany w Polsce.

Zalecenia co do przechowywania.

Unikać ekspozycji na światło słoneczne, przechowywać w temperaturze pokojowej.

Metryka Produktu
Surowiec dla przemysłu (Raw material) : Olej z pestek/nasion malin / Raspberry Seed Oil, Cold Pressed
INCL : Rubus Idaeus Seed Oil
Numer CAS 84929-76-0
Numer EINECS 284-554-0

Napisz opinię

Olej z pestek malin 50 ml, nierafinowany, ESENT

Olej z pestek malin (Rubus Idaeus) - nierafinowany, niefiltrowany tłoczony na zimno. Jest silnym przeciwutleniaczem, stymuluje produkcje kolagenu i elastyny, ma silne właściwości przeciwzapalne, łagodzi skutki poparzeń słonecznych.

Napisz opinię

 
Opinie(1)
2020-06-28
Ania Stu

Używam od wielu lat tego oleju na słońce, i jestem przekonana o jego dobroczynnym działaniu. Nie da rady długo być na słońcu i się nie opalić ale nakładany co jakiś czas, chroni skórę. Ma delikatny zapach, i nie barwi skóry. Bardzo polecam :)

  • Czy ten komentarz był dla Ciebie użyteczny?
  • (0) (0)

Produkty powiązane, warto zainteresować się także:

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Brak produktów

To be determined Przesyłka (domyślna 1)
0,00 zł Podatek
0,00 zł Razem:

Podane ceny są cenami brutto

Realizuj Zamówienie