Wyciągi olejowe

Olej rycynowy 100%, ORGANIC, 100 ml, SOIL, Esent

Olej Rycynowy - to gęsta ciecz, bezbarwna lub jasnożółta - produkt roślinny, otrzymywany z nasion byliny (rącznika pospolitego) przez tłoczenie oleju na zimno i wygotowywanie z wodą. Olej nierafinowy, tłoczony na zimno, organiczny, certyfikowany przez Soil Association.

More details

13,19 zł

Cena jednostkowa: 131,90 zł za litr

- +

Porównaj!

 
Opis produktu

Olej Rycynowy - to gęsta ciecz, bezbarwna lub jasnożółta - produkt roślinny, otrzymywany z nasion byliny (rącznika pospolitego) przez tłoczenie oleju na zimno i wygotowywanie z wodą. Olej nierafinowy, tłoczony na zimno, organiczny, certyfikowany przez Soil Association.

Działanie.

Olej jest powszechnie stosowany w kosmetyce i dermatologii. Przede wszystkim przy pielęgnacji włosów i paznokci. Wzmacnia włosy, poprawia ich kondycję i strukturę. Zapobiega wypadaniu osłabionych włosów, zwiększa gęstość, nadaje blask oraz ułatwia rozczesywanie. Pomaga w odbudowie łamliwych i wypadających brwi i rzęs. Świetnie wpływa na kondycję paznokci i naskórka wokół nich.

Stosowanie.

Olej należy nanieść na włosy i skórę głowy , po czym dokładnie go rozprowadzić, następnie okryć włosy ręcznikiem (czepkiem) i pozostawić na ok 2-3 godziny, po czym umyć delikatnym szamponem. Olej działa doskonale tak na końcówki włosów jak i cebulki.

Przy stosowaniu na paznokcie, znakomitym pomysłem jest stworzenie roztworu z kilkoma kroplami soku z cytryny , który należy wmasować w paznokcie , również na okres 2-3 godzin, po czym dokładnie umyć ręce !

Informacje chemiczne.

Głównym (ok. 80%) składnikiem oleju rycynowego jest gliceryd 18-węglowego kwasu rycynolowego. W jego składzie znajdują się również mniejsze ilości glicerydów kwasów oleinowego, linolowego i innych.


Olej importowany z Wielkiej Brytanii. Certyfikowany jako produkt organiczny przez Soil Association.

 
Cechy/certyfikaty/inne
Produkt NaturalnyTAK
Zapach NaturalnyTAK
Łagodne składniki myjąceTAK

Napisz opinię

Olej rycynowy 100%, ORGANIC, 100 ml, SOIL, Esent

Olej Rycynowy - to gęsta ciecz, bezbarwna lub jasnożółta - produkt roślinny, otrzymywany z nasion byliny (rącznika pospolitego) przez tłoczenie oleju na zimno i wygotowywanie z wodą. Olej nierafinowy, tłoczony na zimno, organiczny, certyfikowany przez Soil Association.

Napisz opinię

 
Opinie(0)

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Produkty powiązane, warto zainteresować się także:

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Brak produktów

To be determined Przesyłka (domyślna 1)
0,00 zł Podatek
0,00 zł Razem:

Podane ceny są cenami brutto

Realizuj Zamówienie