Wyciągi olejowe

Olej z Nasion Marchwi, CP, nierafinowany, 20 ml, Esent

Olej wytłaczany na zimno z nasion marchwi Daucus carota sativa. Zawiera w swym składzie znaczne ilości naturalnych witamin z grupy A,B,C,E i F, które regulują metabolizm w komórkach skóry , chronią przed wolnym rodnikami i innymi niekorzystnymi wpływami środowiskowymi. Naturalne fitosterole zawarte w oleju działają ujędrniająco i wygładzają skórę, chronią ją przed utratą naturalnej wilgotności.

More details

12,99 zł

Cena jednostkowa: 649,50 zł za litr
Uwaga: Ostatnia sztuka!

- +

Porównaj!

 
Opis produktu

Olej z Nasion Marchwi, CP, nierafinowany, 20 ml

Olej wytłaczany na zimno z nasion marchwi Daucus carota sativa. Zawiera w swym składzie znaczne ilości naturalnych witamin z grupy A,B,C,E i F, które regulują metabolizm w komórkach skóry , chronią przed wolnym rodnikami i innymi niekorzystnymi wpływami środowiskowymi. Naturalne fitosterole zawarte w oleju działają ujędrniająco i wygładzają skórę, chronią ją przed utratą naturalnej wilgotności.

Olej (dzięki wysokiej zawartości kwasu Omega 9 ) jest olejem lekkim, dobrze przenikającym do głębszych warstw naskórka i skóry właściwej, szybko się wchłania i może być wykorzystany w formułach jako czynnik „transportujący” inne składniki aktywne w głąb skóry.

W przemyśle kosmetycznym olej używany od niedawna i dość...ostrożnie, a szkoda gdyż jego właściwości znakomicie predysponują do używania w formułach przeciwzmarszczkowych, ochronnych, a nawet w kosmetykach dedykowanych do szczególnie wrażliwych partii skóry np : pod oczy.
Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych to 10-100%

Warunki przechowywania , ciemne pomieszczenia temperatura optymalna 15-20 oC

Metryka produktu

Surowiec do przemysłu chemicznego, kosmetycznego: Olej z nasion marchwi tłoczony na zimno, nierafinowany.
INCL : Daucus carota sativa seed oil
Numer CAS 8015-88-1 / 84929-61-3
Numer EINECS - / 284-545-1

 
Cechy/certyfikaty/inne
Produkt NaturalnyTAK
Zapach NaturalnyTAK

Napisz opinię

Olej z Nasion Marchwi, CP, nierafinowany, 20 ml, Esent

Olej wytłaczany na zimno z nasion marchwi Daucus carota sativa. Zawiera w swym składzie znaczne ilości naturalnych witamin z grupy A,B,C,E i F, które regulują metabolizm w komórkach skóry , chronią przed wolnym rodnikami i innymi niekorzystnymi wpływami środowiskowymi. Naturalne fitosterole zawarte w oleju działają ujędrniająco i wygładzają skórę, chronią ją przed utratą naturalnej wilgotności.

Napisz opinię

 
Opinie(0)

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Produkty powiązane, warto zainteresować się także:

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Brak produktów

To be determined Przesyłka (domyślna 1)
0,00 zł Podatek
0,00 zł Razem:

Podane ceny są cenami brutto

Realizuj Zamówienie